Η φωτογραφία μου
Γεννήθηκα ένα όμορφο πρωϊνό του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, εδώ μεγάλωσα και παραμένω πιστή σ'αυτή την πόλη, προς το παρόν, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή! Όταν μεγάλωσα αποφάσισα να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο, αφού η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη. Τι πιο όμορφο από το να κάνεις ένα μικρόβιό σου επάγγελμα; Με την πάροδο των χρόνων ανακάλυψα και τη διαφήμιση, την εκφώνηση διαφημιστικών για την ακρίβεια. Έτσι εδώ και αρκετά χρόνια (ας κρύβουμε νούμερα χαχαχα) ασχολούμαι μόνο με αυτό. Αν θέλετε να πάρετε και μια γεύση από αυτό που κάνω επισκεφτείτε το soundcloud και καλή ακρόαση http://soundcloud.com/alexandra-adampa . Όμως εκτός από όλα αυτά τα υπέροχα, είμαι και μητέρα ενός υπέροχου αγοριού. Άλλο φοβερό αυτό στη ζωή μιας γυναίκας. Αυτά εν ολίγοις για το παρελθόν και το παρόν, για το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον δεν ξέρω, όταν μάθω θα σας πω!

09 Μαΐου 2013

Πίσω από ένα πληκτρολόγιο

Σου κέντρισα το ενδιαφέρον, είμαι σίγουρη! Γιατί αυτή τη στιγμή είσαι στο pc σου, στο laptop σου, στο κινητό σου και με διαβάζεις. Αχ αυτό το πληκτρολόγιο πόσες παγίδες κρύβει…… Παγίδες; Τώρα θα με ρωτήσεις… Χμμμ ναι και παγίδες κρύβει και τέλεια κρυψώνα είναι για πάρα πολλούς. Κρυψώνα γιατί είσαι εσύ κι αυτό, κανείς άλλος δεν μπορεί να σε δει. Άρα μπορείς να παρουσιάσεις ό,τι εσύ θέλεις να παρουσιάσεις.

Πολλοί άνθρωποι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, περνάει πολλές ώρες πάνω από έναν υπολογιστή. Εκτός από θέματα δουλειάς, προσφέρει ενημέρωση αλλά και διασκέδαση. Τα social media έχουν μπει για τα καλά στις ζωές όλων μας. Δεν τα κατηγορώ, εξαιτίας τους άλλωστε έχω ξαναβρεί φίλους από τα παλιά, έχω γνωρίσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, αλλά έχω βρει και δουλειές. Το θέμα είναι απλό. Τα χρησιμοποιεί ο καθένας όπως θέλει. Μπορεί να γίνει και περίπλοκο όμως αυτό το θέμα. Διότι πίσω από ένα πληκτρολόγιο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που παρουσιάζουν κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είναι. Πες το ανασφάλεια, πες το κόμπλεξ, πες το όπως θέλεις… Αλλά γιατί βρε παιδιά χάνετε την μπάλα; Πόσες φορές κάθισα κι «έστυψα» το μυαλό μου για να βρω απαντήσεις…. Χαμένος κόπος.
Μετά το facebook, έσκασε μύτη το twitter, το οποίο έγινε τεράστια μόδα…. Πολλοί πλέον βρίσκονται σε ένα διαρκή διαγωνισμό, ποιος έχει τους περισσότερους followers, ποιος κάνει τα περισσότερα rt, ποιος είναι πιο δημοφιλής, άσε δε με τα υποτιθέμενα κλεμμένα tweets…
Κάθομαι πολλές φορές και χαζεύω είτε tweets «φίλων» είτε tweets αγνώστων ανθρώπων. Εκεί μέσα θα ανακαλύψεις πολλές κατηγορίες ανθρώπων, ό,τι θέλεις μπορείς να βρεις… Πολλοί κρύβονται πίσω από μία τυχαία φωτο, ένα τυχαίο όνομα(ψευδώνυμο) και βγάζουν απίστευτα απωθημένα. Αναρωτιέμαι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάτσει ποτέ με τον εαυτό τους να κάνουν μία ειλικρινή κουβέντα; Χμμμμ…Κι αλήθεια τι κερδίζουν ζώντας σ’ένα «παραμύθι»; Γυναίκες που εκφράζονται με τρόπο που θα ντρεπόταν ακόμη κι ένας άντρας και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι στην πραγματική τους ζωή είναι εντελώς διαφορετικές από αυτό που παρουσιάζουν. Άντρες που το παίζουν θεογκόμενοι και και και… αλλά ξημεροβραδιάζονται κάνοντας favorite και rt……
Βέβαια θα διαβάσεις και πολλές αποκαλύψεις, συναισθήματα, εξομολογήσεις… Πάντα μέσα στα διάφορα που γράφονται, υπάρχουν και πολλές αλήθειες….
Γιατί όμως φτάσαμε σ’αυτό το σημείο; Τι οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές; Η μοναξιά; Ο πόνος; Η έλλειψη; Η βλακεία; Το τεστάρισμα; Το κόμπλεξ; Η ανασφάλεια; Τώρα θα με ρωτήσεις γιατί προβληματίζομαι τόσο πολύ…. Πάντα μου αρέσει να σκέφτομαι και να αναλύω συμπεριφορές. Δεν είναι κακό να προσπαθείς να γνωρίσεις γενικά την ψυχολογία των ανθρώπων.
Απλά με στεναχωρεί το γεγονός ότι έχει χαθεί η απλότητα, η ειλικρίνεια….
Ωραίο είναι το πληκτρολόγιο, αλλά βρε φίλε/η μην προσποιείσαι ότι είσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι. Βρες τα με το εαυτό σου, αγάπησέ τον και τότε θα δεις ότι όλα θα είναι διαφορετικά…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.