Η φωτογραφία μου
Γεννήθηκα ένα όμορφο πρωϊνό του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, εδώ μεγάλωσα και παραμένω πιστή σ'αυτή την πόλη, προς το παρόν, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή! Όταν μεγάλωσα αποφάσισα να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο, αφού η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη. Τι πιο όμορφο από το να κάνεις ένα μικρόβιό σου επάγγελμα; Με την πάροδο των χρόνων ανακάλυψα και τη διαφήμιση, την εκφώνηση διαφημιστικών για την ακρίβεια. Έτσι εδώ και αρκετά χρόνια (ας κρύβουμε νούμερα χαχαχα) ασχολούμαι μόνο με αυτό. Αν θέλετε να πάρετε και μια γεύση από αυτό που κάνω επισκεφτείτε το soundcloud και καλή ακρόαση http://soundcloud.com/alexandra-adampa . Όμως εκτός από όλα αυτά τα υπέροχα, είμαι και μητέρα ενός υπέροχου αγοριού. Άλλο φοβερό αυτό στη ζωή μιας γυναίκας. Αυτά εν ολίγοις για το παρελθόν και το παρόν, για το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον δεν ξέρω, όταν μάθω θα σας πω!

09 Φεβρουαρίου 2012

Promotion. Υπάρχει; ή...

Χθες διάβασα κάτι από το φίλο μου το Χρήστο Δάντη κι έπεσα από τα σύννεφα. Τελικά ζούμε σε μια παράνοια, δεν εξηγείται διαφορετικά. Θα το αναλύσω αμέσως παρακάτω το θέμα.


O Χρήστος Δάντης έγραψε τη μουσική για το καινούριο του τραγούδι “Μοναξιά μου για πες”, σε στίχους της Νίκης Παπαθεοχάρη και με διεύθυνση παραγωγής του Ηλία Μπενέτου. Έγινε η ηχογράφηση, η μίξη ήχου και ότι άλλο χρειάζεται. Συνήθως, όταν πρόκειται μια εταιρεία να κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι, προηγείται ένα είδος προώθησης-promotion. Να παιχτεί κάποιες ή κάμποσες φορές στο ραδιόφωνο, να το αναγγείλει κάπου, σε κάποιο δελτίο τύπου κλπ. Αυτό θυμάμαι ότι γινόταν και το θυμάμαι γιατί ασχολήθηκα αρκετά χρόνια με το ραδιόφωνο, είναι πράγματα που τα έζησα. Έλα όμως που ο Χρήστος ανακάλυψε έκπληκτος ότι το τραγούδι κυκλοφόρησε χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς κανένα promotion. Ω ναι καλά διαβάζετε. Καμία “επικοινωνία” για το τραγούδι, να γίνει γνωστό βρε αδελφέ στον κόσμο ότι κυκλοφόρησε κάτι καινούριο. Συγκεκριμένα ο Χρήστος έγραψε στους λογαριασμούς του σε facebook και twitter: "Μόλις πληροφορήθηκα από τρίτους, πως κυκλοφόρησε το πρώτο μου single σε digital μορφή. Χωρίς καμία αναγγελία. Χωρίς προειδοποίηση. Χωρίς μετάδοση από κάποιο ραδιοφωνικό μέσο. Συγχαρητήριa SONY MUSIC,γ@μ@ς! Ειδικά στο να κακομεταχειρίζεσαι και να απαξιώνεις μουσικούς που έφτυσαν αίμα για να καταφέρουν αυτά τα λίγα που κατάφεραν. Συγχαρητήρια..."

Απίστευτο!!!!! Τι γίνεται ρε παιδιά; Μα πως είναι δυνατόν να "πουλήσει" ή έστω, να ακουστεί ένα τραγούδι, αν δεν το “επικοινωνήσουν”; Για ποιο λόγο τότε ένας καλλιτέχνης να συνεργάζεται με μια δισκογραφική εταιρία; Αν δεν τον προμοτάρει, ας δεν το σπρώξει, πως θα γίνει η δουλειά; Αυτή δεν είναι μία από τις δουλειές της εταιρίας; Αν είναι ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης να μην στηρίζεται από την εταιρία του και να “σπρώχνει” το/α τραγούδι/α του μόνος του, ε τότε ας το κάνει χωρίς να ανήκει σε κάποια εταιρία, να μην έχει και “νταβατζήδες” πάνω από το κεφάλι του!!!!

Από όσο γνωρίζω ο Χρήστος συνεργάζεται με τη δισκογραφική εταιρία Sony music εδώ και χρόνια, για την οποία έχει γράψει πολλές επιτυχίες, μεταξύ αυτών και το "My Number 1", τραγούδι που όλους τους Έλληνες μας συγκίνησε, αφού οδήγησε την Ελλάδα μας για πρώτη και μοναδική φορά μέχρι τώρα στην πρώτη θέση της Eurovision. Ευνοημένη εταιρεία λοιπόν από το κατά καιρούς δημιουργικό ιστορικό του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Τώρα που το αναφέρω, σκέφτομαι, αλήθεια η εταιρεία αυτή, που της χάρισε μια τόσο μεγάλη επιτυχία και το ξεκίνημα συγχρόνως μιας τόσο μεγάλης καλλιτέχνιδας (Έλενα Παπαρίζου), ήταν δίπλα του όταν ο Χρήστος Δάντης μηνύθηκε για κλοπή του συγκεκριμένου τραγουδιού; Έστειλε ένα δελτίο τύπου που να βεβαιώνει και να κλείνει τα στόματα, λέγοντας πως ο καλλιτέχνης τους, τους παραδίδει μόνο γνήσια τραγούδια και του έχουν πλήρη εμπιστοσύνη, ή όχι; Αν γνωρίζει κάποιος, ας μου πει!

Εγώ δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργούν πλέον τα πράγματα σ’αυτό το χώρο, αλλά επαναλαμβάνω, από την εμπειρία μου στο ραδιόφωνο, οι δισκογραφικές εταιρίες ήταν αυτές που προωθούσαν καλλιτέχνες και τραγούδια!!!!! Ο Χρήστος απ’ότι καταλαβαίνω μετά από τόσα χρόνια στο χώρο της μουσικής, αισθάνεται προσβεβλημένος, θιγμένος και βέβαια πολύ πολύ απογοητευμένος και με το δίκιο του ο άνθρωπος!

Αγαπητές εταιρίες, όποιες κι αν είστε, βλέπετε πως έχει γίνει το θέμα με τη μουσική (βλέπε πειρατεία κλπ). Μήπως πρέπει να σοβαρευτείτε λίγο; Να το δείτε λίγο πιο σοβαρά το θέμα και να βοηθήσετε έτσι όπως πρέπει τους καλλιτέχνες, μπας και ξανακούσουμε μουσική κι εμείς! Δεν αξίζει κανένας καλλιτέχνης, είτε μεγάλος, είτε μικρός, τέτοια συμπεριφορά!!!

Χρήστο μη μασάς! Όλοι ξέρουμε ποιος είσαι και τι κάνεις! Εγώ χάρηκα πολύ που είχα την ευκαιρία να σε γνωρίσω από κοντά και να πούμε 5 κουβέντες. Και χάρηκα ακόμη πιο πολύ που είσαι απλός, τόσο προσιτός και καθόλου σνομπ! Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία!!!!!

Ακούστε το καινούριο τραγούδι του Χρήστου Δάντη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.