Η φωτογραφία μου
Γεννήθηκα ένα όμορφο πρωϊνό του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, εδώ μεγάλωσα και παραμένω πιστή σ'αυτή την πόλη, προς το παρόν, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή! Όταν μεγάλωσα αποφάσισα να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο, αφού η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη. Τι πιο όμορφο από το να κάνεις ένα μικρόβιό σου επάγγελμα; Με την πάροδο των χρόνων ανακάλυψα και τη διαφήμιση, την εκφώνηση διαφημιστικών για την ακρίβεια. Έτσι εδώ και αρκετά χρόνια (ας κρύβουμε νούμερα χαχαχα) ασχολούμαι μόνο με αυτό. Αν θέλετε να πάρετε και μια γεύση από αυτό που κάνω επισκεφτείτε το soundcloud και καλή ακρόαση http://soundcloud.com/alexandra-adampa . Όμως εκτός από όλα αυτά τα υπέροχα, είμαι και μητέρα ενός υπέροχου αγοριού. Άλλο φοβερό αυτό στη ζωή μιας γυναίκας. Αυτά εν ολίγοις για το παρελθόν και το παρόν, για το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον δεν ξέρω, όταν μάθω θα σας πω!

20 Μαρτίου 2012

Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό!

Τα περιθώρια χαράς έχουν μειωθεί απελπιστικά το τελευταίο διάστημα. Ένα χαμόγελο όμως δε στοιχίζει τίποτα! Είναι όμορφο να κάνεις κάποιον να αισθανθεί καλύτερα, προσφέροντας του το πιο λαμπερό σου χαμόγελο, σίγουρα θα τον κάνεις να αισθανθεί καλύτερα!!!! Είπαμε δε στοιχίζει τίποτα!!!!

• Το χαμόγελο, είναι το πιο ελκυστικό φυσικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου, περισσότερο και από τα μάτια, τα μαλλιά ή και το σώμα.
• Το χαμόγελο αυξάνει τα Τ λεμφοκύτταρα, τα οποία θωρακίζουν το ανοσοποιητικό.
• Το χαμόγελο μαζί με μια δυνατή αίσθηση του χιούμορ μειώνει έως και 15% τον κίνδυνο εμφράγματος.
• Το γέλιο μπορεί να δράσει και ως αποτελεσματικό αναλγητικό. Και αυτό γιατί πυροδοτεί την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο, ουσιών που συνδέονται με την ευχαρίστηση.
• Το γέλιο μειώνει σημαντικά τα επίπεδα των ορμονών του στρες (άρα, επιφέρει και μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης στον οργανισμό) και περιορίζει τα επίπεδα των κατεχολαμινών στο αίμα. Λειτουργεί, δηλαδή, όπως ακριβώς και η φυσική άσκηση. Διαπιστώθηκε επίσης ότι το γέλιο σχετίζεται άμεσα και με δύο ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη, τη λεπτίνη και την γκρελίνη, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και στη μείωση της όρεξης.

Αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά είναι μερικά από τα αποτελέσματα διάφορων ερευνών που έχουν γίνει για το χαμόγελο, το γέλιο.
Εγώ ως κοινή θνητή θα γράψω, ότι είναι καλό να χαμογελάμε για κάποιους άλλους λόγους.
Χαμογελάμε για να ομορφύνουμε τη ζωή μας.
Χαμογελάμε για να βγάλουμε λίγο γλώσσα στα διάφορα στραβά που ζούμε όλοι καθημερινά.
Χαμογελάμε για να κάνουμε τους άλλους να ανησυχούν ;-)
Χαμογελάμε γιατί είναι μεταδοτικό, όπως και το χασμουρητό χαχαχαχαχα. Κανείς τέλος πάντων δεν μπορεί να αντισταθεί σ’ένα χαμόγελο, έτσι δεν είναι;
Χαμογελάτε λοιπόν!!! Χαμογελάτε μπας και ξορκίσουμε το κακό! :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.