Η φωτογραφία μου
Γεννήθηκα ένα όμορφο πρωϊνό του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, εδώ μεγάλωσα και παραμένω πιστή σ'αυτή την πόλη, προς το παρόν, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή! Όταν μεγάλωσα αποφάσισα να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο, αφού η μουσική είναι η μεγάλη μου αγάπη. Τι πιο όμορφο από το να κάνεις ένα μικρόβιό σου επάγγελμα; Με την πάροδο των χρόνων ανακάλυψα και τη διαφήμιση, την εκφώνηση διαφημιστικών για την ακρίβεια. Έτσι εδώ και αρκετά χρόνια (ας κρύβουμε νούμερα χαχαχα) ασχολούμαι μόνο με αυτό. Αν θέλετε να πάρετε και μια γεύση από αυτό που κάνω επισκεφτείτε το soundcloud και καλή ακρόαση http://soundcloud.com/alexandra-adampa . Όμως εκτός από όλα αυτά τα υπέροχα, είμαι και μητέρα ενός υπέροχου αγοριού. Άλλο φοβερό αυτό στη ζωή μιας γυναίκας. Αυτά εν ολίγοις για το παρελθόν και το παρόν, για το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον δεν ξέρω, όταν μάθω θα σας πω!

31 Ιανουαρίου 2012

Σκέψου πριν ευχηθείς να χιονίσει...

Θυμώνω πάρα πολύ με κάποιους ανθρώπους!!! Πότε θα πάψει ο άνθρωπος να είναι εγωιστής; Πότε θα πάψει να σκέφτεται μόνο τον εαυτούλη του;
Η αφορμή του θυμού και των ερωτημάτων προήλθαν από που αλλού; Από το «λατρεμένο» μας facebook. Να σας εξηγήσω καλύτερα όμως τις σκέψεις μου.

Διανύουμε δυστυχώς το χειμώνα κι αυτό το διάστημα είναι χειμώνας με τα όλα του!!!! Μόλις το πάει ας πούμε για χιόνι, τσουπ να σου όλοι να παρακαλάνε να το στρώσει. Και να τα status για το χιόνι και να τα σχόλια και το χαβαλέ!! Μωρέ πάτε καλά; Εγώ πάντως το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι είναι η ομορφιά του χιονιού. Μ’αρέσει οκ, αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας για πολλούς και διάφορους λόγους.
Τι, να χιονίσει δηλαδή και να νεκρωθούν τα πάντα; Γιατί ποτέ μα ποτέ στην Ελλάδα δεν είμαστε έτοιμοι, να αντιμετωπίσουμε το κατά τα άλλα όμορφο χιόνι. Δρόμοι κλείνουν, χωριά είναι αποκλεισμένα….. Αν εσείς αυτό το λέτε ομορφιά, δεν ξέρω τι να πω!!! Αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα και είναι γνωστό σε όλους.
Φέτος όμως είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Φυσικά ξέρετε το λόγο. Το ταμείον είναι μείον για πάρα πολλές οικογένειες! Κάποιοι με το ζόρι βρίσκουν τρόπους να ζεσταθούν στο σπίτι τους. Η τιμή του πετρελαίου είναι στα ύψη και που είμαστε ακόμη!!! Τον επόμενο χειμώνα η τιμή του πετρελαίου θα είναι ωχ αμάν!!!
Και άντε εμείς είμαστε στα σπιτάκια μας, με το τζάκι μας, τις κουβερτούλες μας, τα παπλώματά μας, τη ζέστη μας γενικά! Υπάρχουν όμως εκεί έξω πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν ένα «κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι τους, που κοιμούνται στα παγκάκια, στα πάρκα, όπου βρουν. Αυτούς μωρέ εγωίσταροι άνθρωποι τους σκεφτήκατε ποτέ; Άνθρωποι του θεού είναι κι αυτοί, όπως εμείς!!! Δυστυχώς ο αριθμός των αστέγων σ’όλη την Ελλάδα μεγαλώνει απειλητικά. Πρέπει εμείς οι «βολεμένοι» να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν ένα σπίτι να μείνουν, που δεν έχουν να φάνε. Μια κουβέρτα που μας περισσεύει, ένα μπουφάν, κάτι θα μπορούσε ο καθένας μας να προσφέρει σ’αυτούς τους ανθρώπους!

Στην Αθήνα, διάβασα ότι το Ίδρυμα Αστέγων (ΚΥ.Α.ΔΑ) δέχεται κλήσεις επί 24ώρου βάσεως μέχρι την Τετάρτη 01/02 για να καλύψει έκτακτα περιστατικά. Τα τηλέφωνα στα οποία μπορείτε να καλείτε είναι: 210 5246515 και 210-5246516. Όσοι βρίσκεστε Αθήνα λοιπόν και θέλετε να προσφέρετε ζεστά ρούχα και κουβέρτες, μπορείτε να τα παραδώσετε, στο Ίδρυμα Αστέγων (ΚΥ.Α.Δ.Α), στην διεύθυνση Πειραιώς 35 απο τις 09.00 το πρωί εως τις 18.00 το απόγευμα.
Στη Θεσσαλονίκη διάβασα ότι ο δήμος εξασφάλισε κάποιους χώρους για τους άστεγους της πόλης. Οι χώροι είναι προσβάσιμοι για όσους έχουν ανάγκη από προσωρινή φιλοξενία εξαιτίας του ψύχους καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο στη διάρκεια και των επόμενων ημερών που οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
Οι χώροι είναι:
1.    Ε’ ΚΑΠΗ (Παράρτημα 13ο), οδός Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36 κατά τις πρωινές ώρες από 08:00 – 21.00 (τηλ. 2310 838601)
2.    13ο Γυμνάσιο, οδός Εθν. Αμύνης 26 κατά τις βραδινές ώρες από 21.30 – 08:00
3.    Β’ ΚΑΠΗ , οδός Λαγκαδά 35 κατά τις πρωινές ώρες από 08:00- 21.00

Γι’αυτό την επόμενη φορά που θα ευχηθείτε να το στρώσει, για σκεφτείτε λίγο παραπάνω!!!!!!  Όπως έγραψε κι ο καλός μου φίλος Αποστόλης «Όσοι εύχεστε να χιονίσει κτλ., βγείτε για λίγο με μια κουβέρτα στο πεζοδρόμιο, κουκουλωθείτε και κοιμηθείτε εκεί!» 

Για να σας δω πουλάκια μου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.